به گزارش تحریریه، شرکتهای آلمانی در بازار ترکیه حضور فعالی دارند؛ این کشور به دلایل جغرافیایی، لجستیکی و نیروی کار ماهر، به مقصدی مطلوب برای گسترش سرمایهگذاریهای خارجی تبدیل شده است.
در حال حاضر ۸ هزار شرکت آلمانی در ترکیه فعال هستند. سهم آلمان از سرمایهگذاری مستقیم خارجی در ترکیه ۶.۴ درصد است و ارزش آن در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۶۹۷ میلیون دلار بوده است.
بیشتر این سرمایهگذاریها، سرمایهگذاریهای بلندمدت است که هزاران شغل در ترکیه ایجاد میکند.
بر اساس گزارشی که اخیراً توسط رئیس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان و ترکیه ارائه شد، از سال ۲۰۰۲ تاکنون شرکتهای آلمانی در ترکیه حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام دادهاند.
با توجه به عضویت ترکیه در اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا، این کشور از جایگاه ویژهای برخوردار است و به شریک تجاری مهم و مقصد سرمایهگذاری برای شرکتهای آلمانی تبدیل شده است.
در بین شرکتهای آلمانی فعال در ترکیه، شرکتهای فعال باسابقهای وجود دارد که برخی از آنها بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند. شرکتهای آلمانی در زمینههای مختلف از تولید صنعتی گرفته تا بسیاری از بخشها از جمله خرده فروشی، عمده فروشی، لجستیک و توزیع فعالیت دارند.
چالشهای اخیر در زمینه زنجیرههای تأمین، به برجستهترین چالشهای تجارت و سرمایهگذاری جهانی افزوده است. در همین راستا، ترکیه میتواند از موقعیت برتر جغرافیایی خود در بین سه قاره بهره مند شود و به هاب جهانی کالاهای شرق و غرب تبدیل شود.
شایان توجه است که با وجود وقوع جنگ در اوکراین و دوره کرونا که دو سال به طول انجامید، اقتصاد ترکیه در سال گذشته با رشد بزرگی مواجه شده است و در این زمینه رکوردهای جدیدی را در صادرات به ثبت رسانده است.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان و ترکیه، علیرغم وجود تمامی مشکلات، روابط تجاری آلمان و ترکیه در سال گذشته رکورد دیگری را ثبت کرد. حجم تجارت خارجی دوجانبه در سال ۲۰۲۱ به رکورد ۴۱ میلیارد دلار رسیده بود که این عدد در سال ،۲۰۲۲ از ۴۵ میلیارد دلار فراتر رفت و رکورد جدیدی را ثبت کرد؛ به نحوی که آلمان همچنان مهمترین بازار صادراتی برای صادرکنندگان ترکیه به شمار میرود.
علاوه بر این، کسری تجارت خارجی ترکیه و آلمان طی ۱۰ سال گذشته از ۱۱ میلیارد دلار، به ۲.۸ میلیارد دلار کاهش یافته است.
پایان/
نظر شما